Jídelna

Podmínky stravování
27. 04. 2017

Podmínky stravování

Vnitřní řád školní jídelny Ke stravování ve ŠJ je nutno zakoupit čip á 105 Kč (tento čip je nevratný, je to jediná investice do stravování). Studenti OA a SPŠ používájí k odběru stravy svou ISIC kartu vydanou školou. Studentům bude v případě zapomenutí ISIC karty ke stravování vydána náhradní stravenka. Stravování studentů školy probíhá na základě odevzdané přihlášky ke stravování a svolení k inkasu. Platba oběda – primárně bezhotovostně se svolením s inkasem (vyjímečně je umožněno v hotovosti) Prodej stravného na nový (následující) měsíc, vždy poslední 3 pracovní dny v daném měsíci (aktuálním). Školní jídelna neprovádí automaticky jakékoliv změny za strávníky tzn. neodhlášená (nevybraná strava) propadá. V případě nemoci žáka je nutno stravu odhlásit, opačném případě bude vyžadován doplatek do plné ceny oběda. Všechny prázdniny a ředitelská volna jsou odhlašovány automaticky a hromadně. Strávník se zavazuje dodržovat veškeré podmínky stravování stanovené provozním řádem ŠJ.Odhlášky, změny jídla lze provádět e – mailem: jidelna@pojfm.cz , prostřednictvím webu, e – strava - (bližší informace e-strava info, registrace uživatele e-stravy u prodeje stravného), na telefonním čísle: 558 406 291 (prodej stravenek), na daný den pouze od 7:00 do 8.00 h. Formuláře ke stažení Ukončení stravování - formulář pro banku Hodláte stáhnout a použít formuláře z webu Střední průmyslové školy, Obchodní akademie a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, Frýdek-Místek, příspěvkové organizace, se sídlem 28. října 1598, Místek, 738 01 Frýdek-Místek, která nakládá s vašimi osobními údaji v souladu s platnými právními předpisy.Podrobné informace o nakládání s osobními údaji naleznete zde. Důležité upozornění vyplývající z právních předpisů zákon č. 561/2004 Sb.,školský zákon Dle vyhlášky MŠMT č. 107/2005 Sb., o školním stravování Má žák, student nárok odebrat školní stravování (za sníženou úhradu) v době pobytu ve škole (pouze ve dnech školního vyučování) a první den neplánované nepřítomnosti, další dny nepřítomnosti strávník je povinen stravu odhlásit dle stanovených podmínek ŠJ. V případě, že strávník odběr stravy včas řádně neodhlásí, uhradí plnou výši ceny oběda dle platného ceníku ŠJ pro aktuální školní rok. Strávník je vyzván k úhradě doplatku oběda na základě vystavené faktury. Dle vyhlášky MŠMT č. 84/2005 Sb., o nákladech na závodní stravování Zaměstnanci mají nárok odebrat závodní stravování (za sníženou úhradu) v případě odpracované směny v daném dni min. 3 hod. V případě, že zaměstnanec odběr stravy včas řádně neodhlásí, popř. po odebrání oběda ve dnech dovolené, pracovní neschopnosti a služební cesty, zaměstnavatel doúčtuje strávníkovi režijní a mzdové náklady do plné výše ceny oběda dle platného ceníku ŠJ pro aktuální školní rok. Provozní doba prodeje stravenek Po – Pá 7:00 - 8:00,  10:45 – 14:15 Polední přestávka 13:30 – 13:45 Pouze při prodeji stravného na nový (následující) měsíc, tj. poslední tři pracovní dny v daném měsíci je doba prodeje upravena: 7.30 - 14.00 hod
Celý článek
Provoz a pravidla školní jídelny
27. 04. 2017

Provoz a pravidla školní jídelny

Provozní doba v průběhu školního roku je od 6:00 do 18:00 hod (Po – Pá). Jídelníček je k dispozici na internetové adrese www.estrava.cz, na vývěsce školní jídelny, při prodeji stravného. Změna v jídelním lístku je vyhrazena, vedoucí školní jídelny může změnit menu v závislosti na dodávce potravin, havarijní situace apod., tato změna bude zaznamenána do jídelního lístku. Veškeré připomínky týkající se kvality stravy, technických a hygienických závad provozu školní jídelny řeší vedoucí školní jídelny paní Lucie Makúchová. Dozor ve školní jídelně zajišťuje ředitel školy. Základní pravidla pro strávníky Žáci se stravují v jídelně. V jídelně se nemají právo zdržovat osoby, které se zde nestravují. Strávníci ponechají tašky a svrchní oblečení na věšácích. Strávníci jsou povinni chovat se při stravování ohleduplně v souladu s hygienickými zásadami a dodržovat společenské pravidla při stolování. Z jídelny je zakázáno vynášet inventář, tj. talíře, příbory, sklenice apod. Z jídelny smí strávník vynášet pouze ovoce, moučník, oplatek.. Při neúmyslném rozbití nádobí nebo rozlití jídla informuje strávník pracovníka dozoru, který zajistí úklid. Při způsobení úmyslné škody na majetku bude po strávníkovi vyžadována náhrada. Úrazy strávníků ve školní jídelně se hlásí vykonávajícímu dozoru nebo přímo vedoucí ŠJ. Studentům bude v případě zapomenutí čipu nebo ISIC karty na stravování vydána náhradní stravenka.
Celý článek